vista je sasvim ok kad se jednom naviknes na nju
jucer sam napokon odlucio radit nes na njoj (posto ugl visim samo na xp-u a vista mi lezi na hardu vec 2mj)
instalirao sve zakrpe sa windows updejta
instalirao si od programa sta mi treba
vista je od xp-a bolja sto se tice brzine kopiranja/premjestanja fileova (ne znam zasto, ali u visti to ide puno brze nego u xpu), dolazi sa vec pun k drivera tako da malo sto trebas skidat sa neta ( i ne mora se restartirati racunalo nakon svake instalacije drivera ), interface je oke (navigiranje kroz foldere i to), programi se otvaraju brze i bolje reagiraju (winxp nakon sto instaliras sp2 i malo ga napunis programima jednostavno postanu znatno sporiji u radu - kad je freh install sve je oke, ali nakon par mjeseci to se uspori da ne znam kako odrzavas komp), bolja kvaliteta slike na visti (lakse citati tekstove, boje izgledaju zivlje, etc)
ne svidja mi se sidebar (nepotrebno govno), 50 ***enih ikona u control panelu (ima ih i vise kad uzmes u obzir da skoro svaka od tih 50 ima jos 5 podikona - npr display properties koji u windowsu ima 5 tabova su u visti podjelili na 5 dijelova, tako da se vise nis ne nalazi pod jednim tabom), kad instaliras vistu moras pogasiti bar 5 nepotrebnih "featuresa" tipa indexing service (ubije hard), UAC i jos par, pun k opcija oko jednostavnog gasenja kompa (treba bit samo shut down, restart i log off, ali ne, morali su to malo zakomplicirati..)
ugl sve je to moglo bit i u windowsima xp uz malo veci service pack
ovako bas i nema nekog razloga zasto bi netko kupovao vistu kad vec ima xp
ali za ljude koji su dobili komp sa vistom ne vidim razloga da se vracaju na xp..