View Single Post
Staro 09.02.2008., 06:25   #1
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Projekt vodenog u CM690

Kako sam gotovo do kraja odlučio da mi je sljedeći projekt vodeno hlađenje, odlučio sam otvoriti novu temu u svrhu prikupljanja novih informacija. Naravno pročitao sam sve stickye i teme vezane uz to..
Naime cilj mi je napraviti vodeno hlađenje, ali koje ce biti full kompaktno s kućištem, znaci da ce svi elementi kućišta i hlađenja biti u jednoj cjelini.Naime, jako mi se ne sviđa kad iz kućišta idu cjevi u kiler koji je onak na podu. evo kako sam ja to zamislio:

Tako bi to izgledalo za početak, znači hladio bi samo proc,a na grafi bi ostao S1 dok ne bi skupio pare za VGA blok.. Kao sto se vidi kiler bi stavio gore na kućište s tim sto bi izrezao gornju mrežicu i naslonio ga na metalni dio kućišta:

Kiler bi učvrstio za kućiše a u kućište bi stavio 2x140 mm vent jer za to ima mjesta (i rupa) u unutrašnjosti.U plastičnom poklopcu kućišta bi napravio otvor veličine hladnjaka, i kad se poklopac stavi kiler bi trebao viriti iznad površine poklopca nekih 4 mm. Znaci estetski prihvatljivo, i ne bi se previše isticalo, sto je bio i prvotni cilj..
Kako nemam iskustva s vodom i ovo bi trebalo biti moje prvo vodeno, molio bih vas da komentirate unutrašnji raspored, odnosno tok i takve stvari..
Kad nabavim blok za grafu, onda bi to izgledalo ovako:

Eto to bi bilo za početak, pa cemo vidjet sta ne valja i to popravit, a poslije bi jos trebao savjeta za kupnju i nabavu pojedinih komponenti. Uglavnom, svima puno hvala!
srale7 je offline   Reply With Quote