View Single Post
Staro 08.02.2008., 22:58   #209
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor monolithx Pregled postova
Nemam budget za platiti stručnjake za storage, kao što to nema ni 80% firmi u RH.
Sve je stvar "realne potrebe", kao sto rekoh...

Citiraj:
Ovisi. Ako imam ograničen budget onda mi kupnja 3 računala, softvera i slično predstavlja izdatak. Ako uzimam kontroler od 3k kn moram odrezati to od UPS-a, rama, diskovlja samog ili pak monitora. Neke stvari ne mogu žrtvovati.
[take two] Sve je stvar "realne potrebe", kao sto rekoh...

Mozda da pokusam ovako - ne ide se bezkurca u svatove.

Citiraj:
osim toga, imam centralni proc za kalkulacije od kojeg slobodno mogu zaposliti i do 15% jedne jezgre za rad.
Volio bih vidjeti kojim ces managementom ili driverima to napraviti. I vec sam ti ionako rekao - same performanse su cak relativno nebitne. Tyan, SM, Iwill i prijatelji jamacno imaju "sporije" ploce od svojih Gigabyte, MSI, Asus i slicnih rivala. Pa ih ljudi kupuju. Razmisli zasto.

Citiraj:
Nije bitno konkretno na čemu radim.
Naravno da je. A ionako, da prostis, kada bi radio na necem tolko supertajnom da ni ti sam ne znas na cemu radis, ne bi se javio ovdje. Dakle, veo misticizma i velike cifre mogu sluziti za fasciniranje horzinog MajEsKjuEla, i nista vise.

Dakle, nije point u tome da nam se pohvalis kako radis najveci gay comunity portal na Balkanu, nego da otprilike kazes obim posla, aplikacije, operativni sustav, zahtijeve i slicno.

Citiraj:
Radi se o tome da paralelno imam dignut i win i nix i to ukupno u barem dvije instance.
MPI se vrti na virtualnom clusteru (vmware).
Odusevljen sam. Omasio si ceo futbal opet. Imam citavu ergelu knjigovodstvenih racunala koje sam stavio na VMWare (Host - Debian, Guest - Windows NT (autorizacija smart karticama, long story), Windows 98 (knjigovodstveni softver), Debian (p0rn, Jubito, Fejsbuk)). I to na razmjerno "slabim" racunalima, sigurno ne klase 30000kn, kakve ti imas. Znaci, once again, nismo impresionirani neobicnom opseznoscu tvoga posla.

Ako zelis da ti par pojedinaca ovdje moze pomoci, ti ljudi trebaju *relevantne informacije*, a ne dogmatiziranje poslica koji radis.

Citiraj:
Ne radi se o floskuli vec o tome da svako nekoliko minuta imam kompletne rebuildove sa po 3-4 tisuce datoteka u rasponu od 1 do 256kb i od 1-7mb.
Osim što se rebuilda hrpa koda i zapisuje/iščitava, također svaki rebuild se replicira kroz virtualne mašine na server i sa servera ide na stvarnu mrežu.

Iznimno mi je bitno dal mi kompliacija traje 4 minute ili 4 minute i 20 sekundi. Pogotovo jer za test loade i runove koje izvodim nakon svake 3. kompilacije moram čekati ostale virtualne mašine.

Dnevno imam oko 400 buildova - računaj da je to samo 25 sekundi po buildu onda imas gotovo 3 sata čekanja viška.
Meni stvarno nije jasno sto ti dovraga radis, ali dobro...

Citiraj:
Kontroler nije strašno skup, ali nekako sumnjam da su u nas nabavljivi povoljno ili čak dobri primjerci.
Dakle, prijedlog kontrolera i više je nego dobrodošao.
Lab2k. Adaptec, 3ware, ICP, LSI.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote