Što podrazumijevaš pod 'adekvatan kontroler' i 'realnu potrebu'?
1. Kontroler mi je trenutno upitna investicija jer me sav hardver do sada došao preko 30,000. Ako misliš da neki kontroler pruža nešto više onda ok.
S obzirom da RAID 0+1 nema praktički potrebu za velikim kalkukacijama (moj quad opterećuje tek 1.4%) kao ni RAID 0, ne znam koliko dobijem zasebnim kontrolerom na ovim diskovima. SCSI možda, SAS možda, ali ovako?
2. Realnu potrebu imam. Disk mi je po performansama usko grlo posebice nakon dužeg rada. Unatoč prilično solidnih 4GB memorije, dosta šaram po disku jer radim u uvjetima gdje istovremeno vrtim Oracle i instanci razvojnog okruženja, pa praktički često kopam po disku (random access mi je najbitniji, sekvencijalni je manje bitan).
3. Potrebu za sigurnošću također imam jer mi samo jedan projekt vrijedi 10tak puta koliko cijela konfiguracija sa svom periferijom i server (backup) računalom.
Performanse su mi najbitnije; ne želim čekati kod svakog alttaba i svako učitavanje projekata po 10 puta u sat vremena, da ne govorim o kompilaciji koja efektivno kopa po disku.
Dakle ekstenzivni random access R/W. Što je tu bolje?
A ako misliš da mi kontroler može donijeti značaju prednost vrijednu investicije, rado ću čuti preporuku.