Pozdrav svima i obzirom je ovdje generalno o dellu postavio bih par pitanja, pa ako ko pomogne hvala unaprijed.
Jučer u Ve-milu u VK naletio i kupio Dell-a 1908FP. U trgovini je odskakao od drugih po slici. Bio je jedini.Donio kući spojio preko DVI, oduševio se, nema mrtvih pixela. Slika i sve što se tiče surfanja fenomenalno i nije nikako lošija od moga staroga CRT Samsunga SyncMastera 793DF. Na Dellu bijela podloga jednako je bijela kao na starom CRT, slova čitka i slika oštra i na rezoluciji 1024*768 (više mi odgovara zbog veličine teksta - u native mi je malo presitno). E sad, kada sam pogledao neke filmove ispade da tamne scene nisu dobe. Pomislio sam da je razlog DIVX, te pokrenuo SS2 i pregledao malo scene preko satelitske koja šalje puni digitalni signal i slika nije okljaštrena kao na DIVIXu i opet tamne scene nisu dobre.
Sada pitanjce.
Dali se isplati dati više - nadoplatiti razliku u iznosu od 1330 krznenih životinjica za Dell 2007WFP (koji ima S-IPS (bar tako piše na PRADE_DE)) i dali će na njemu biti bolja slika što se tiče filmova. PC koristim pola za gledanje Sat-TV_a, 4-5 sati surfanja i ponekad malo COD4. Znači bitno je satelitska i internet (čitljivost teksata), a igre su više manje nebitne.
Nekako mi je prevelika razlika u cijeni pogotovo nakon što sam ovdje vidio usporedbe gdje je 20"W od ovoga moga monitora puno niži (visok je kao 17" monitor).
Molim nekoga tko posjeduje 2007WFP, a vidio je 1908FP da mi odgovori dali je bolja slika za gledanje filmova na 2007WFP i kakav je za surfanje, te dali se isplati dati taj novac?