Probal igru, vidio tipa kako nosi mač, te trči sa istim, i napokon se poveselio da će biti neki "realističniji" i više interaktivni combat.
Gadno sam se prevario.
Ovo se svodi na DDR/guitar hero igre kad moraš kliknut u pravom trenutku. Samo što tu nema 4 moguća odabira, već samo 1. Lijevi klik.
Animacije su užasno repetitivne, i nakon svakog uspješnog "combo" klika, napravi istu animaciju, samo brže. Dok ne dođeš do zadnjih par hp-a, gdje *možda* napravi jedan od x finishing poteza, koji izgledaju otužno.
Fighting styleovi su dobra ideja, no loša izvedba. Efektivno, svakog protivnika možeš ubiti sa jednim stilom, a na druge je imun. A u konačnici to kakav je "stil" nema nikakvog efekta, jer je borba i dalje guitar hero sa jednom tipkom, samo biraš boju tipke za blokove određene boje (protivnike)
Zamislite guitar hero ploču, pa vam dolaze 5 zelenih blokova.... Pa 5 crvenih blokova... Pa 5 žutih.
E, potpuno ista stvar, samo što su blokovi neprijatelji, a boja tipke se mijenja sa "stavovima".
Da bar ima više izbora, u stilu interaktivnog filma/igre, poput fahrenheita, bilo bi milijun puta bolje. Uglavnom, combat je grozno mlak i repetitivan.
Pošto sam samo odigrao demo, ne mogu suditi o čitavoj igri. Sviđa mi se setting, glazba i čitav svijet, no o samoj priči i questovima ne mogu sudit, no bojim se da su i oni repetitivni...
http://www.escapistmagazine.com/arti...on-The-Witcher
Eto, žal mi je kaj sam ovako kritičan, no već dulje vrijeme bih htio vidjeti neki sword&sorcery sa dobrim combatom. Dark Messiah je bio relativno dobar, no repetitivan.
[EDIT]
Sad se sjetih. Znate koji mi je S&S imao dobar combat? Fable.