View Single Post
Staro 08.02.2008., 09:16   #189
monolithx
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
Oh, sorry. Da, treba mi i info o tome koji chunk size uzeti

Uglavnom. Radi se o stroju za programiranje mrežnog softvera. Razmišljam backup raditi na manji server (koji samo tome služi) i na eksterne diskove (dupli).
Kako istovremeno radim s jako puno alata i "projekata" u svakom od njih (dosta isprepleteno) bitna mi je brzina učitavanja i pisanja manjih datoteka (od 1KB do 5-6 MB), a manje bitno baratanje više-gigabajtnim datotekama.

Sigurnost podataka mi je apsolutni imperativ, ali važne su i performanse.

Backup ionako moram radit, to je jasno.

Pitanje je samo: dal je RAID 0 toliko brži (i jel uopće brži u praksi) od RAID-a 0+1 za to što radim da opravda maltretiranje restoranjem sistema kod hardverske smrti diskova unutar RAID-a.

Čisti backup sistema koji ionako moram raditi čini sve jednostavnijim, naravno.

Uz savjete nekoliko administratora servera i kolega sa strane, na pragu sam da se odlučim za maksimalne performanse (4 drive RAID 0) i backup pomoću nekog inkrementalnog backup alata.

Hvala na mišljenju

EDIT: Vezano uz chunk size, s obzirom na zadaću, čini mi se da je najbolje ići na 4K 8K ili 16K veličinu.. Eventualno 32K.
Sad me zanima jel 4K ili 8K premalo. Radi se o source kodu i sličnim stvarima, 80% fajlova je od 1KB do 1MB veličine i oko 3- MB veličine...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.02.2008. u 18:28.
monolithx je offline   Reply With Quote