View Single Post
Staro 08.02.2008., 08:41   #98
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
Ma moze i analogni i digitalni signal. Imam viska tanjur i lmb, kupim si jos jedan i imam dva satelita?

Tuner me ne zanima. Samo TV kanali. Jel mi mogao spojiti digiTV na tu tv karticu?
miješaš kruške i jabuke...

postoje ti zemaljski i satelitski signal. Oboje ti se dijele još na analogni i digitalni
Zemaljski digitalni se zove DVB-T a satelitski digitalni je DVB-S

Ako na kompu želiš gledat TV, moraš imat tuner! Razlika u tunerima je kakav signal želiš gledat.

Dakle, ako želiš gledat zemaljski digitalni i analogni signal, treba ti Hybrid TV tuner
Ako želiš gledat satelitski signal, treba ti tuner za satelitski signal (vjerojatno digitalni jer analogni satelitski signal je skoro izumro i ne isplati se u njega ulagat). Najbolji PC tuner za satelitski digitalni signal ti je "SkyStar 2".

Postoje ti i tuneri koji podržavaju i zemaljsku i satelitsku TV, no podosta su skupi i nisam čuo da ih ljudi hvale...

Ako imaš tanjur i reciver i želiš gledat te programe na TVu, TREBA ti TV tuner, i to analogni za zemaljsku TV (jer pretpostavljam da i inače taj signal gledaš na svom TVu koji ima u sebi analogni tuner). Fora ti je samo u tome što ćeš kao i na kućnom TVu programe mijenjat preko recivera... iskreno, po mom mišljenju to ti je jako loša kombinacija
gesaugen je offline   Reply With Quote