meni iznad 244x14 nije htijelo bootati, a 12.5x260 je radilo.....tako da mi je cudno da 10x270 tebi ne radi.....nisam probavao ali ova ploca se (barem moj primjerak i govoreci iz mog iskustva) jako grije vec na blago povisenom fsb-u (40-ak mhz) naravno ovisno o množitelju.....na 13x250 je bila vatra vec, a imam 2 12mm fana na krajevima kucista, bez jos 1-2 na bocnim stranicama nema govora o nekom ozbiljnijem OC-u....jer je ova ploca na 216x14 na 40-45C u idleu....vrlo brzo cu ju promijeniti....
vidim da ti isto imas box cooler i to je prvo sto cu promjeniti......cim hg-spot, ve-mil dobiju nesto sto vrijedi 250kn....ovo sto sam gledao u njihovoj ponudi ne ulijeva povjerenje....a vise od spomenutog iznosa jednostavno nedam za cooler.....
ovo sto si ti napravio nije bas najelegantinije rjesenje, ali ako je temp svarno 10C niza, onda prolazi

....vidim da si jednoga ubo u sys_fan na mbo, a gdje drugi sisa struju, negdje na napajanju (hdd power utikač ili kako)?
razmisljam o slicnom potezu ali prvo cu procackati bios da vidim kako podici voltazu trenutnih fanova jer rade na 0.5-0.7V treba to malo podici.....a oba su spojena u onaj jedan sys_fan utor za napajanje.....