Zato prilikom kupovine (laptopa pogotovo) treba gledati šta se dobije u paketu a ne kak izgleda. Nekima je bitno da je fensi šmensi ili pak ružičast. Zato ja (još uvijek) kažem laptop = IBM / Lenovo i neke serije Dell - a. Kod IBM - a taj connection menager radi kako za Lan tako i za WiFi. Slijedeća dva "problema" su prozori i drajveri. Prvi nisu sretno napravljeni i nevole takve promjene u "letu" tj. traže restart. Kod drivera za odr. hardware problem je sličan, mora biti napisan tako da omogućuje inicijalizaciju, promjenu postavki u "letu".
Netko je poviše spomenio da je pokušao IBM - ov connection menager postaviti na HP - u. Osim gore spomenutih razloga, to nije funkcioniralo jer unutar sebe ima listu "odobrenog" hardware - a s kojim radi. Ovo znam jer sam i ja htio isti software iskoristiti za sličnu univerzalnu primjenu.
Predloženo rješenje sa Netsh je možda najlakše iskoristiti a da se do rezultata dosta brzo dođe. Još kad sa AutoIt - om napraviš kakav mali GUI eto pravog rješenja. Za kraj nezaboravi (ako je to potrebno) da treba i u postavkama (Registry) drugih programa (IE, FF, . . .) mijenjati parametre (pogotovo ako se koristi Proxy).