Citiraj:
Autor Zmalamuth
Ja imam 2 Q6600 sa freezerom, jedan je na Asus P5KC, a drugi na Asus P5b-e Plus, i jedan i drugi su oko 28-30 u idle, freezer se vrti na 900-950 okretaja. Tako da neznam tko je tu  ???????? 
|
Ovo je vec legendarna rasprava. na mojoj ploci iz siga coreTemp mjeri 15C vise od svih ostalih programa (everest,speedfan....) i za moj proc u idlu nikad nije ispod 30 (sa zatvorenim prozorom) a ove price o quadu na 25C su nemoguce cisto fizikalno (osim ako nije na balkonu kanta). Dodajte si ljepo 15C na mjerenja speedfana ili everesta i to i je realna temp (posto sam se uvjerio da IDENTICNI coreTemp(isti file doslovce) mjeri 14.5C razlike na Gigabyte i ASUS MB za isti cpu).
Btw kako je moguce da el. komponenta koja je veliki(ekstremni) specificni potrosac struje zadrzava temperaturu manju ili jednaku okolisnoj......mislim stvarno, meni nije jasno kako neko u to vjeruje. speedfan mi kaze da je baracuda na 17C a u sobi je barem 25.........lol.
Najednostavniji test da se uvjeris u ovo ti je sljedeci:
Primi heatpipe s 2 prsta i jako stisni i drzi jedno 10-15sec.....vidjeces da osjecas toplinu i da ti grije prste => ti si na oko 36.5C znaci da je heatpipe na vise od 36.5C pa toplina prelazi na tijelo s manjom relativnom temperaturom(u ovom slucaju tvoje prste).