Tema: Zdrava Hrana
View Single Post
Staro 06.02.2008., 16:00   #134
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Plivanje je super sport, ali za znojenje je bajk puno bolji jer se lakše "gađa" i održava puls. Da ne spominjem da nije nikakav problem voziti bajk sat vremena, a ko moze plivati sat vremena, taj sigurno nema problema s tezinom

Na biciklu treba drzati kadencu (broj okretaja pedala u minuti) na 80-90, preniska kadenca opterećuje koljena (jer je veće opterečenje po krugu).
Problem je kaj vožnja bicikla itekako opterećuje zglobove, ne tolko koliko trčanje ali ipak opterećuje, neovisno o tome kolko ima okretaja ako je izvaqn optimalnog samo se još dodatno opterećuje...

I znojenje je sporedna stvar, nemoraš se znojit da bi trošio energiju, skoro pa da ima smisla da se ne znojiš pod vodom jel...

Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Ma nemam problem nego sam ga tri puta isteguno a zadnji put je bilo poprilicno bolno. Ugl. obavil sam ciscenje toaleta zgloba, ili kak god da se to veli. Inace igra se kosarka ne profi vec amatreski. Tak da nisam bas za bacit jos. Kaj se plivanja tice to sam isel na maldost prije god dana ali su tam takve guzce za popizdit. Inace plivanjem se trosi vise energije nego biciklom, po mom misljenju.
Da plivanjem se troši jako puno energije, jedan od najzahtjevnijih sportova, posebno ako se trudiš što više opteretiti tjelo a ne ići što brže...

E da i ovo kaj si ti reko i spada pod "probleme sa zglobovima", nisam mislio da si ko stara baba sa raspadnutim koljenima...