Citiraj:
Autor coconut
Obzirom da ovdje ima ekonomista, molio bih za malu pomoć. Trebao bi neku matematičku/ekonomsku formulu po kojem bi mogao izračunati dobit fonda između dva datuma uz uvjet da sam u fond ulagao više puta, različitih datuma i različite cifre. Npr. (datumi i iznosi su proizvoljni) 24.05. u fond sam uložio 5.000kn, 05.07. još 2.000kn, a 10.09. još 3.000kn. Kolika mi je dobit za taj fond 31.12.?
|
imaš na
www.hrportfolio.com obračun svih prihoda - oni to korektnije zovu obračun imovine jer nisu samo prihodi (dobi) oni koji se računaju - tu je i ovih mjeseci prisutan gubitak

), samo se moraš registrirati i zatim unijeti vrijednosti i vremena uplata, prema obračunima koje si dobio od društva za upravaljanje fondom u kojem si kupio udjele. podaci su iznos uplate (umanjen za ulazne naknade ako ih ima), datum uplate, broj kupljenih udjela temeljem uplate i sl. a sve to imaš navedeno na tim potvrdama.
Na kraju ti njihov kalkulator pokaze koliko si dobio (zelen) ili koliko si izgubio (crven, da i to je moguće)
lp
p.s. nisam reklamirao navedeni site, pa ako je greda, slobodno moderatori pobrišite, a coconut javi se na pm. ne reklamiram niti jedan fond, imam udjele u nekoliko.