Citiraj:
Autor gamer
dosadno mi je vec kaj uvijek sve moram objasnjavat...
ne radi se konkretno o uzemljenju(kao spoj na zuto-zelenu zicu  ) nego o nacinu spajanja mase tj. nule ili minusa u samom pojacalu.
ako spojis masu na vise cvorista nekad se dogada da kupi smetnje iz okoline a i automatski imas vse tocki sa razlicitim potencijalima, a to se smije dogadati.
da bi se to izbjeglo radi se u tzv. zvijezda spojevima, gdje masu uvijek spajate u istu tocku, tak dobite jednu tocku tj. jedan potencijal koji ne varira od spoja do spoja.
ak vam nije jasno malo prozujite po shemama nekih DIY projekata ili nekog LM-a recimo, tam vam je sve objasnjeno(na engleskom doduse).
frend je imal slican problem na nekom diy pojacalu i rijesil ga je na ovaj nacin.
|
E vidiš, da si malo birao riječi u svom prijašnjem postu ja vjerojatno ne bih imao komentara

A inače nije ni čudo da moraš svaki put objašnjavat kad o dvije različite stvari govoriš kao o jednoj.
Što se tiče masa i spajanja istih, ne vjerujam baš da se to što govoriš može dogoditi na tako maloj pločici (sudeći po veličini kutija).
PS
Meni je Imagine baš