View Single Post
Staro 04.02.2008., 00:58   #11
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
gezus...
tu ti je nekaj 100% od hardveraja u banani.
takve stvari se ne dogadaju bas cesto a i ne vjerujem da bus rijesio nekaj prckanjem po windowsima, prije po biosu da se nekaj namjesti kak spada.

jedino kaj meni pada na pamet je da se nekaj bolesno zagrijava i podsjeca me na moj slucaj sa davnim P3...

di si kupio komp? slagali su ti ga frendovi ili u ducanu?
imas kojeg frenda da provjeris kod njega komponentu po komponentu?

preporucam ti izvaditi sve iz kucista van, sloziti konfu na krevetu i upaliti ju i onda promatrati tj. pipati rukom jel pre-vruce tj. jel se nekaj bolesno grije. ak ti se neda vani, napravi to u kucistu. ak je sve u nekim normalama, promjeniti graficku i probati opet, pa promjenis ram i opet probas. u biosu iskljuci zvucnu i mreznu/mrezne. izvadi iz konfe sve kartice(ak imas kaj) i sve hardove(osim sistemskog(di su ti win)) i optikalije. takoder provjeri cpu tj. jel hladnjak dobro sjel, da mozda nema tona paste gore...provjeri da mozda nisi spojio dodatni naponski prikljucak na mbo(ak ga ima, no dobro, neke mbo nece nit palit bez toga)... nakon svega toga, ima jos, al ono...dakle, nakon toga mozes recimo reci da su ti komponente u redu.

sad probaj jednostavno reinstalirat windowse.
ako si novi korisnik(a n00b-ovima redovito treba reinstalacija winsa nakon 2-3mj., nemam blage kaj radite s njima...) a prema pricanju jesi(3dmark je sinteticki prog koji ti pokaze koliko ti je graficki sustav na kompu jak, jednostavno receno; kaj veci rezultat to bolje) mozda si smrdao winse nakon tjedan - dva koristenja...tko zna...

sretno!
LP

gamer je offline   Reply With Quote