View Single Post
Staro 03.02.2008., 12:55   #56
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Cudi me da niste davnih dana stavili modani firmware za koji se zna da rijesava probleme sa divixom, ja nesmatram da je divx los format nego smatram da mi je lakse sprziti dvd nego se zezati da pravim divx, i ja sam dugo godina koristio filmove u divx formatu samo sto sam ja malo pobdalio pa sam pravio na 2 cd-a sa 5.1 zvukom tako da i dan danas kod kolega kojima sam dao rade dobro kao i dvd.
Ni ja ne pretvaram u divx, čak moram priznat da nikad i nisam. Al za pogledat nove epizode Stargate Atlantisa i Battlestar Galactice nemam izbora nego iz skinut s neta. Kolekcija filmova koje imam su originali. Imati tisuću filmova doma u kolekciji mi je suludo. Kad bi to gledao? Ja imam nekih svoj top 20 filmova ikad i cca toliko ih imam. I svi su uredno kupljeni u dućanu. Na stranu što imam brdo sprženih crtića, al to je za klince i to ne računam.
Što se firmwarea tiče, na žalost, ni moddani firmware ne rješava problem. I dalje mu je pri izboru titlova orjentir prva riječ u nazivu titla. Sinoć skinuo par novih epizoda Stargate Atlantisa i imenovao ih SGA S04E11, SGA S04E12 itd. Al pajo ne vidi dalje od SGA. Tako da kad sam izabrao četrnaestu epizodu, počela je reprodukcija titla od jedanaeste. Još to i rješim klikanjem po subtitle tipki, al kad imam disk sa 11 epizoda, na titl od jedanaeste mogu zaboravit pošto pajo može očitat samo 10 titlova. I to se može rješit da napravim dva foldera, u jedan stavim deset a u drugi jedanaestu epizodu. Al gomila mojih diskova je već snimljena na normalan način koji normalni playeri čitaju bez problema. Plus što bi to zahtjevalo dakle vračanje svega na hard, preimenovanje pa ponovno prženje. Jednostavno, jelda? Što se kvalitete pajinog lasera tiče, moram priznat da me je ugodno iznenadio. Dosad je u pravilu važilo da će brand uređaj imati kvalitetniju reprodukciju al da će istočna konkurencija očitati sve. Bez obzira koliko medij bio oštećen, izgreban itd. Ali ovaj pajo bome čita sve i svašta. Napomena da imam dvoje male djece koja nisu nježna prema njima pa ti diskovi izgledaju grozno. Pajo čita i ono što kinez nije mogao.
Inače, kuneš se tu u savršenstvo DVD formata, i kako ne želiš gubiti živce na loš zvuk i sliku a navodiš da pržiš DVD-ove. Pa zar ne gubiš na kvaliteti prilikom toga?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F