View Single Post
Staro 22.03.2004., 14:56   #30
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by pogi
Super tema za diskusiju. Je li tko citao PC Chip pred 2-3 mjeseca kada su testirali termalne paste? Zakljucak je bio da je to sve ista stvar. Jednako dobra kao i sve te "brand name" paste se pokazala obicna pasta koja se koristi u elektronici. Ja osobno koristim takvu noname i nikad problema.
neznam ne čitam pc-chip,a ni druge česopise jer kad se to kupovao ispadalo bi me jedno 100kn mjesečno (sve to ima na netu),ali jednu stvar znam sve paste nisu ISTE ne samo zbog razloga koje rak naveo već i radi temperature što je za njih najbitnije,po review-ima koje sam ja čitao razlike između no name pasti i recimo AS3 su bile nekih 3-5°C što po meni nije za baciti.
i ako neko misli osporavati internet review-e dovoljno je reći da paste nisu bile testirane na kompovime već na posebno dizajniranom "stroju" od strane tima stručnjaka i gledano je SVE...trajnost,lakoća stavljanja,lakoća skidanja,viskoznost te rad na temperaturama od 20 do 90°C. Što su po meni jači argumenti od testiranja na različitim procesorima,čisti dokaz je recimo moj frend koji ima Celerona 700Mhz koji mu je nastavio raditi nakon što mu je krepao cooler....a da se to dogodilo na Athlonu....
što se tiče nanašenja paste oboje ste u krivu...alatka kojom planirate nanositi pastu mora biti tankog ruba (što kreditna kartica nije) i gdje god sam je čitao uvijek su kao najbolju opciju navodili žilet jer se njime dobije natanji sloj moguć....mislim da netrebam naglasiti koliko treba biti pažljiv
inače ljudi svaka čast neznate kak mi je drago što ima toliko dobrih postova jerbo masa ljudi nema pojma o pastama,a ovaj topic sam napravio baš za njih.mislim da se ima dobrih stvari za pročitati
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote