Citiraj:
Autor Vin EuroDizel
Ti plasticni tipli se samo stisnu spicangama s donje strane PCB-a i sami iskoce jer su na oprugama. Termalna pasta ti samo treba pokriti neravnine u Heatspreaderu i donje povrsine kulera jer to nikad nije savrseno ispolirano i glatko...zato je i treba sto manje biti i sto je tanje moguce, da se ne raskelji po cijelom slotu, sto sam isto cesto vidjao 
|
Hvala! Uskoro ću uzimati novo kućište, pa ću onda to napraviti. Za sada imam drugačiji pristup overclocku. Spustio sam množitelj na 9, a FSB dignuo na 300 MHz. Nakon 11 sati rada Dual Prime-a 95 nije bilo nikakvih greški. Maksimalna temperatura jedne jezgre(prve) je bila 58 C, a druge jezgre 54-55 C, ali se tokom torture testa smanjivala dolje, pa dizala gore. Maksimalna temperatura PWM-a(MOFSET-a) je bila 67, ali se uglavnom vrtila u rasponu 61-65 C. Jesu li to OK vrijednosti i mogu li zadržati komp da radi na takvom overclocku? Dakle. proc je na 2.7 GHz (9x300) na naponu 1.350V, memorija je postavljena na DDR266, tako da radi na 400 MHz (1.33x300) na naponu 2.6V, latencije 2-3-3-6, HTT link sam stavio na 900 MHz (3x300), ali sam za svaki slučaj i spustio one NB, SB linkove, tj. njihov množitelj na 3 također. Kada dođe ljeto, računam na svaku temperaturu do +5 C, ako ništa sa kućištem ne sredim do onda. Iako. mislim da CPU nikada nije u biti 100% opterećen, u igrama i sl., pa nikad nema toliku temperaturu, kao ni PWM. Tipa, dok igram NFS, Crysis i sl., temperatura PWM-a ide maks na 55-56...