Pa evo kolega i ja sam od prekjučer vlasnik asusa pw 201 i mislim da je za jedan lcd od 2100kn čist ok monitor, pogotovo jer sam nedavno na istom stolu oprobao sreću sa samsungom 2232bw (i od toga još imam fraze). Ovaj asus je po svim parametrima kvalitete slike puno bolji od samsunga štoćereći ima neusporedivo bolji vidljivi kut (loš može biti jedino ako ga uspoređuješ sa vidljivim kutom od crt-a), crna boja jeste sivkasta ali meni je opet za jedan lcd ok(u prosjeku nije ništa lošija od većine lcd televizora kakvi se mogu vidjeti po izlozima it dućana)i naravno bolje od 2232bw. Pozadinsko osvijetljenje puno bolje riješeno nego na samsungu 2232bw- na samsungu je becklight blending jako uočljiv na gornjem a posebno na doljnjem dijelu ekrana što je extra iritirajuće kod gledanja dvd filmova u 16:9 formatu, na asusu blending primjećujem pri gornjem desnom rubu ekrana ali u puno manjoj mjeri nego na samsungu. Reprodukcija boja također bolja nego na samsungu a posebno mi se dopala bijela boja koja je zaista bijela a ne plavičasta kao na samsungu, skaliranje u manje rezolucije od nativne isto plus za asus. Staklo na ekranu je naravno stvar ukusa a po meni poboljšava doživljaj slike posebno digitalnih fotografija koje djeluju prirodnije fuidnije i prozračnije (na samsungu i na nativnoj rezoluciji imao sam osjećaj da gledam u saće). Ukoliko asusa usporedni sa 19" crt-om nema sumnje da je crt još uvjek nedodirljiv po pitanju prikaza crne boje i reprodukcije boja općenito(jednostavno fale one fine nijanse i prelaz boja, meni posebno uočljivo na raznim šarenim web stranicama), lcd jednostavno voli sve predozirat i zakričavit ali štaje tuje. Dakako lcd ima i značajnih prednosti naspram crt-a-nema problema sa fokusiranjem, za crt nedodirljiva oštrina slike i td.
Kvaliteta izrade monitora i nije baš neka ali prolazi a za kontrole podešavanja bi se složio da su loše riješene