Prvo ,znam da se na guglu može svega nači no kad neznaš što tražiš onda odakle krenut a i da ti iskreno kažem zbog čega bi ja sad proučavao tematiku cijelih tih kulera, prednosti načina svakog dizajna za hlađenje,tišinu itd da sebi uzmem kuler...pa to mi ni nije toliko važno i svoje vrijeme volim trošit na druge stvari...
ne želim zvučat bez poštovanja več upravo suprotno. za to bi trebao postojat forum da te neki hintovi od ljudi kojimi znaju o čemu govore upute na nešto određeno da čovjek ne luta...
drugo, znam da za kučište piše 14 ali ustvari kad se pogleda ona slikica s ventom vrlo se jasno vide proporcije ...u biti tu ima najviše cenat više od 12cm venta no od svega je potrebno oduzet one distancere za ploču te samu ploču & proc i onda dođemo do onog što si i sam rekao = 11-12cm što automatski eliminira spomenuti frizer...
treče , razmišljao malo o dječjoj ninđi

te okolo lurkao i ako sam išta skužio /naučio .....
za razliku tog geminija (koji u biti i nije toliko velik koliko se čini jer ventovi vire preko) s vertikalnim listovima kod koji je prednost prirodnijeg rješavanja topline odluka je prevagnula na ninju koja iako nema 'prirodno' postavljene listove - tako ujedno i čini neki zračni tunel ...valjda sam se dobro izrazio?
sve je to kur pošto sve hladi no pošto sam ovde razmišljao da prođem bez venta na samom procu to se nekako činilo logičnim.....
a mala ninđa dođe u kutiju na osnovu koje bi čovjek pomislio da sam izašao iz
'china šopa' ili kupio nešto u '
sve po 12' a i prvi pogled na stvar uživo meostavlja hladnim u stilu koji vrag ovo ima koštat 300kn.

Sve skupa izgleda ko da je namjenjeno čisto za prekenjavanje. ono buljim u taj sjajni kuler i ogledavam si čistoču zubi u bazi i mislim koliko ustvari u životu postoji stvari bez kojih mogu....
a šta se tiče samih dimenzija i smještaja evo par slikica...kao da je napravljeno po mjeri kučišta i same ploče
razmak do vrha kučišta 1
razmak do vrha kučišta 1
razmak do memorije
razmak do kondenzatora
krupni plan na sve
što se tiče kako hladi nemam blegog pojma osim te neke ručne procjene koja govori da je ovo bez svog te samo s ventom od kučišta , toplo otprilike tu negdje kao i onaj box sa svojim ventom...
btw,najvjerovatnije ne spada ovde ali ipak da pitam...
dok mi je razmišljanja zaokupio proc u procesu pipanja sam pipnuo i ono hladilo na kojem piše gb (Nortbriđ?) i to me opeklo. Ne da je vruče nego je pakleno vruče da me brine kad če se počet topit sama plastika od koje je ploča pa če to propast kroz nju... :-/
jel to normalno da je toliko vruče ?