Pročitao sam vodič za kupnju, ali tamo nisam našao sve potrebne infromacije pa molim da se prokomentira moj konkretan slučaj.
Laptop bi mi bio prije svega poslovni te sužio za:
komunikacija -email, skype, business networking, surfanje
organizacija-MS Project, MS Outlook
pregled i revizija (ne crtanje) tehničke dokumentacije -CAD, pdf-ovi...
povremene manje intervencije u CAD-u
Office općenito, Excell, Word One Note i sl.
igre me ne zanimaju
mislim da bi stroj morao imati:
17˝ - koju rezoluciju uzeti?; ne volim gledati presitno
barem 2GB RAM
barem 120 GB hard
povezivost je bitna - bluetooth, wireless i sl
po mogućnosti da je izdržljiviji, jer neće biti samo kod kuće već će se dosta nositi okolo - neće biti u nekim ekstremnim uvjetima
treba mi kvalitetna i izdržljiva torba jer će u njoj biti još hrpa stvari
baterija da traje realno barem 2h
kamera
Da li bi što iz ACER Aspire serije tu prošlo? Radije bi neki ozbiljnijeg izgleda ?
Možda ovako nešto:
ACER Extensa 7620G-1AG25Mi 17 WXGA TFT, Intel® Core™ 2 Duo 5250 (1.5GHz/2MB),2x1024MB DDR II 250GB S-ATA,DVD+/-RW DL, 256MB ATI® Mobility™ Radeon® HD X2400 XT Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium - Mobile Intel® Core™ 2 Duo T5250 CPU, Intel 965PM chipset, max. 4GB DDR II, Acer Orbicam 0.3MP camera, 17 WXGA TFT LCD 1440x900, 16.7 mil (Acer CrystalBrite technology), 3D audio, zvučnici, mikrofon, 1 x PC Card slot (Type II), 256MB ATI® Mobility™ Radeon® HD X2400 XT (1024MB HyperMemory™), 5-in-1 card reader - MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD), xD-Picture Card™, Memory Stick, Memory Stick Pro, 56k modem, DVD-RW Dual Layer, S-video/TV-out, FireWire, IrDA, DVI-D, 10/100/1000 LAN, 802.11a/b/g wireless LAN, 4x USB 2.0, LiION baterija (2 h), jamstveni rok 12 mjeseci, 3.66 kg + POKLON MIŠ
Cijena za gotovinu: 7.269,98 kn
ne mora biti ACER...
Hvala na svim sugestijama !