View Single Post
Staro 30.01.2008., 19:54   #27
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ne, ajmo to ovako postaviti.
Pioneer ima dvaestak stvari po kojemu je ispred kineskog dreka. Dobro. Ja sam kupio player da na njemu gledam filmove, bilo dvd bilo divx, slušam mjuzu, bilo cd bilo mp3. I očekujem da to radi dobro. Pošto duplo jeftinija konkurencija to može. Nisam skužio što ti znači to jahanje po firmwareu. Za vivax nema (bar ja neznam) moddanih firmwarea dok za pioneera bogme ima. Ali i moddani pajo firmwarei ne mogu što može vivax. Dali ti misliš da je to normalno što pioneerovi inženjeri nisu sposobni ubacit još koji redak programskog koda u firmware pa da može pročitat cijeli naziv AVI fajla i po tome naći odgovarajući mu titl, i da li je normalno što nisu sposobni ubacit još pokoji redak istog i omogućit mu da učita više od 10 titlova? Ja sad ne pričam o kvaliteti ugrađenih komponenti koje su vjerojatno na strani pioneera (mada, budimo realni, i pioneeri crkavaju) nego pričam o detaljima koji se jednom pioneeru jednostavno nebi smjeli dogodit. Ako takve detalje u svome firmwareu ima jedno kinesko excello smeće unazad nekoliko godina, mislim da je presmješno da pioneer danas to nema.
Ovdje uopće nije riječ o tome dali je nekome ispod časti stavit divx u svoj teškom mukom stečeni i još otplaćivani player nego o tome da ako je player sposoban čitati divxe, da to radi na najbolji mogući način. Što pioneer dv-300 ne radi. I sam više volim gledati dvd nego divx, ali 99% divxa koje gledam su sf serije koje bi u hrvatskoj dočekao kroz jedno pet godina ili nikad. MPtrica, ako imam gigu. Ti veliš da ja pričam gluposti... Hm, prije bi to bio ti. Sve ovo što sam gore naveo uopće ne ide u prilog pioneerovoj softverskoj superiornosti. Osim ako mi ti ne nađeš dobar razlog za te manjkavosti. Jerbo ja ga zaista ne vidim. Vidim samo šlamperaj pioneerovih inženjera. Ponavljam, što se hardverske kvalitete tiče, stvari su vjerojatno na strani pioneera.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F