View Single Post
Staro 30.01.2008., 15:25   #47
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Da ne ispadne da izbjegavam odgovore;
Naravno da cu biti spreman platiti vise za proizvod koji mogu isprobati, ili da cu platiti i bolju uslugu. To uopce nije diskutabilno.
Iako, stvarno mi nije stalo do toga da radim sto zelim ili da se izivljavam na prodavacu. Spreman sam postivati profesiju i djelo trgovca, ali zahtijevam obostrano postivanje i obostranu korist koja je ostvariva kad su ljudi normalni.
Pa upravo o tome ja i govorim. Ako samo ganjas cifru, tj. kako cim jeftinije proci i pokusas dobiti najbolju uslugu za najmanju cijenu, to je kontradiktorno.

Ako zelis isprobavati robu, dolaziti na prezentacije, biti obavijesten od strane skolovanog trgovca sto je i kako novo, imati support koji daleko nadilazi ono sto zakon nalaze to moras dodatno platiti. Upravo je dio marze taj koji uvjetuje takvu mogucnost i upravo zato neke trgovine ili neki proizvodjaci jesu skuplji od drugih. A onda ni prodavac nece ni najmanje biti iznerviran kad mu postavis milijun pitanja, pohadjat ce strucna skolovanja, dolazit ce k tebi, a ne ti njemu itd.

E sad, ti od firme koja ima legendarno nerazumijevanje za kupca trazis nesto i onda se cudis da to ne hoda? Ja sam HGSpotu tri puta dao sansu, tri puta su zabrljali (Vemil slicno) i znas koliko me interesiraju kao trgovine bez obzira kakvu robu imali i po kojim cijenama? Sto je najgore, cijeli dijalog koji si imao s njima je iz perspektive trgovca potpuno razumljiv, jedino sto ne bi smjeli biti bahati.