View Single Post
Staro 30.01.2008., 13:16   #28
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Ico2005 Pregled postova
U svakom slučaju, na poslu imam 3 komada računala stara jedno 8-10 godina (za mlađe koji se ne sjećaju "zlatnog" doba kad je probijena granica od 100 Mhz - 2 Pentiuma 133 i jedan 166 MMX) koji već par godina (jedno 4-5) uredno nešto rade u lokalnoj mreži...
Nisam neki veliki stručnjak ali čini mi se da su te stare kante poput ovih gore puno izdržljivije od današnjih bijesnih mašina koje se pokvare čim ih krivo pogledaš. Kad sam imao takav Pentium ne sjećam se nikakvih problema sa napajanjem, bukom, grijanjem... Disk sam imao godinama sve dok nisu bad sectori počeli uzimati danak... A kad sam poslije tog Pentiuma kupio puno jači stroj onda su mi nedugo nakon toga prozujali neki ventilatori, pa mi je poslije cca 1,5 god krepao disk (jednostavno se više nije htio vrtit)... Ne znam, možda je kvaka u tome što su se starije komponente puno manje grijale ili su se kvalitetnije proizvodile... Kako god bilo ja nikad ne bih pustio da mi komp bez veze bude upaljen bez nadzora. A ovo o strujnom udaru na komponente prilikom paljenja je čisti mit. Onaj svoj stari pentium sam non-stop palio gasio sa pauzama od barem 1 h i sve je radilo godinama (vjerojatno još uvijek negdje radi jer sam ga poklonio).