View Single Post
Staro 29.01.2008., 23:46   #26
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
U Hrvatskoj ga uvijek kupujes "skuplje". Preplacujes ga. Nadam se da ne moram objasnjavati da npr. Austrija ima visi zivotni standard od Hrvatske i jeftiniju informaticku opremu.
Jeftinija informaticka oprema (Austrija, nadalje EU i na kraju SAD) nema nikakve veze s marzama. Marza na iT opremu je smijesno mala i sve velike IT firme ne zive od prodaje.
Probaj, recimo, kupiti 100 takvih monitora.

Citiraj:
Zasto je prodavac prodavac, ako ne zeli nekome prodati? To je filozofsko pitanje...No dobro...Ima pravo ne prodati.
Nitko nije spominjao kutiju za kutijom, osim tebe - jer ti je tako odgovaralo u iznosenju argumenata.
Vidjeno iz prve ruke.

Citiraj:
Ovo sam vec zanijekao, i vise ne zelim.
Ja znam ordering proces u detalje, vjeruj bitno bolje nego bilo tko ovdje ili u HGSpotu, recimo.

Citiraj:
Otvoren paket je otvoren paket. Iako, meni ne smeta. Osobno, ne sjecam kad sam dobio neki paket umotan u foliju po nasim trgovinama.
Cak se i folija moze naknadno zalijepiti. To su price za malu djecu, i zapravo su samo besmisleni argument vec opisanih trgovca da ne otvara paket i ukaze kupcu na eventualni nedostatak proizvoda.
Nekom smeta, nekom ne. Prodat moras.

Citiraj:
Tako je kako je i zato je Balkan. Upravo ovakav moralni i misaoni sklop kakav nam ti, OldIggy, pokazujes doveo nas je do ovoga gdje smo.
A gdje smo to?

Citiraj:
Ne zaboravi; prodavac treba kupce. Istina, trenutno mu je jedan nebitan, jer se taj jedan uglavnom ne zali i trpi sva govna koja mu prodavac baca.
Meni vise nece. I ako ljudi konacno ukljuce mozak, i pocnu promisljati o tome, mozda se nesto i promijeni.
Nece se bitno nista promijeniti jer nema mjesta za to, tek ulazak u EU moze neke stvari bitno promijeniti, ali to nema veze s ovom raspravom.

Zadnje pitanje: da li ces kupiti nesto po 4500 kn negdje gdje ne mozes nista probati ili 5000 kn negdje gdje mozes raditi sto zelis?