View Single Post
Staro 29.01.2008., 20:13   #16
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
U prvom dijelu slike je tvoja situacija trenutna, u drugom bi htio nešto takvo al nisi se točno izjasnio gdje bi ti kratio tu cijelu particiju za xp, a u trećem dijelu je moja preporuka kako da to napraviš kak spada (minimalno, da se to još korektnije napraviti). EDIT : Naravno da sam sliku zaboravio
Još jednom ponavljam, disk ti može imati 4 PRIMARNE particije i ne znam zašto forsaš te logičke, ali SAMO JEDNA može biti BOOTABILNA, ili ACTIVE ili AKTIVNA, kako ju god želiš nazvati, a to je ta na kojoj ti se nalazi operativni sustav (u ovom slučaju XP), dakle, nema smisla stavljati ACTIVE na particiju sa dokumentima jer ćeš dobiti jedno veliko ništa Ajde XP je dovoljno "pametan?" da ukenja svoj boot loader u mbr, al nemojmo o tome, vidim da već sad padaš u nesvijest.
Moja preporuka :
1. Kupi brdo DVD-a
2. Zaprži sve podatke sa 250 GB diska kaj ti trebaju.
3. Sa Acronisom ili Partition Magicom (ja koristim ver 8 koja stane na disketu, tak da ne mora biti najnoviji program ) stvoriti 3 particije prema onoj zadnjoj skici (veličine si odaberi kak god ti hoćeš, al moja preporuka ti je da ti na particiji za xp budu samo programi i OS a putanju za My documents stavi na DOC particiju i sve ostale fajlove tu drži). Ja vjerujem da ti je 20 GB za WIN particiju i previše, i toliko si rezerviraj i za IMAGE particiju, ostatak za fajlove (dakle, oko 200 GB).
4. ACTIVE flag stavi na prvu (WIN XP) particiju
5. Ubaci CD od WIN XP, odradi instalaciju na prvoj particiji (skužiti ćeš i po veličini a i nalaziti će se na prvoj poziciji )
6. Nakon instalacije OS-a, instaliraj potrebne programe, sredi putanju za My Docs, te instaliraj Acronis True Image
7. Napravi backup WIN XP particije, i image spremi na zadnju particiju
8. Napravi u programu bootabilni Acronis CD koji će ti tu biti ak ti se sustav skrši, da pristupiš disku i vratiš image.
9. Redovno radi backup particije (tjedno, mjesečno, sam odaberi) i možeš odabrati da backupira samo promjene

To bi trebalo biti to. Hmm, ovo je ispalo poduže čini mi se, prsti mi otpadaju već