29.01.2008., 19:17
|
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Autor Zvone2772
Uz svo dužno poštovanje ekipi koja kupuje te "5.1" slušalice imam dosad samo loših iskustava s njima.
Pogledajte malo tko ih proizvodi, to je prva stvar. Za slušanje glazbe nisu definitivno, to ne kažem ja, to je činjenica i imaju loš zvuk u usporedbi s "običnim" slušalicama, ali ajde...vele da za to i nisu.
Što se funkcije surrounda tiče, to jedan veeeeliki bullshit i marketing trik.
Naime, suprotno mišljenju većine, opet je jedna činjenica da ne trebaš imati 5+1 zvučnik zašarafljen na glavu da bi dobio efekt surrounda. Ne.
Jedne lijepe Sennheiser\AKG\Grado slušalice za kojih 500injak kuna dati će ti, bez pretjerivanja, ali trostruko bolji zvuk nego te 5.1 slušalice. Ne samo u glazbi, gdje rasturaju u usporedbi s njima, već i u samim igrama. Osjećaj za prostor je u hi-fi slušalicama neusporedivo bolji, bile one zatvorene\otvorene ili nešto između, to je stvar osobnog izbora.
Još jednom, uz svo dužno poštovanja Teacu, Speedlinku i ostalim tajvanezerima koji rade "5.1" slušalice, ja se držim i dalje kreacija gdina. Kossa i Sennheisera koji su doslovce izumili stereo, odnosno slušalice otvorenog tipa.
Iz iskustva vam govorim.
|
Potpisujam.
Svake slusalice su zapravo po definiciji "surround" sve ostalo je marketing.
|
|
|