E skidam tebi i sličnima kapu a klanjam se ljudima koji ovo uspiju trpiti i dalje davati savjete.
Sam si rekao kakav si korisnik i ljudi ti uredno govore da ti quad ne treba. Koju aplikaciju misliš koristiti za Quad? Ne koristiš 3D Studio MAX, Maya, Blender. Ne baviš se prijelomom stranica i grafičkim dizajnom. O virtualizaciji računala neću ni govoriti itd...
Ako ti složimo dva računala i ujedno stavimo ploču s P35 čipsetom a u drugo ploču s X38 i ti u realnom radu skužiš razliku onda super. Osobno imam ploču s 965 čipsetom i nemam ni jedan dobar razlog da je zamjenim za P35 ili X38. Za 1% ili 5% bržeg sintetičkog testa? Ne hvala.
Ovo s 8800GT da je bolja od 3870 je isto diskutabilno. Pogledaj na ovom forumu i drugima pa ćeš vidjeti slike koje dokazuju kako nVidia grabi više fps-a. Detalji i kvaliteta slike su lošiji u odnosu na ATI/AMD. Isto tako ako uzmeš nVidia grafičku možeš zaboraviti na SLI s bilo kojom ne nVidia čipset pločom. Ako gledaš na to da ćeš se više igrati na kompu onda ti je opet navodim primjer quada beskoristan jer trenutno jedino Supreme Commander "vidi" quad i može ga koristiti, i to opet ne onoliko koliko quad može dati

.
Poslušaj Ice Demona kad ti govori za E8x seriju procesora. Niti jedna aplikacija koju studenti u RH koriste ti neće štekati na njemu

.
Iz svega ovog predlozenog razmisli malo bolje sto tocno zelis. Ljudi ti pokusavaju pomoci i ustedjeti ti pare ne zato da bi ti manje ulozio i vrijedio vec da dobijes vise od kompa a manje love da daješ marketinškim trikovima
No hard feelings sto sam mozda malo gnjevan u postu

ali kad već tražiš savjet i dobiješ ga od ljudi koji znaju znanje onda nemoj biti tvrdoglav već slušaj.
EDIT: McG me prestigao za dlaku ali slažemo se oko istog