View Single Post
Staro 29.01.2008., 16:22   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Kako si otkrio?? A jos lijepo to htio sakriti..
To si ti valjda shvatio po svom primjeru
Pa naravno...

Citiraj:
Da. Priznajem! Ali nisam prebolestan, a jos mi je u sobi i HIFI i onda bas nije lijepo kad slušam glazbu da moram gasit komp.
Polako ova bolest se manifestira u krizama i svaka je sve gora i svaki put još utišavaš komp i kadd nešto utišaš si zadovoljan dok ne skužiš da nešto drugo radi buku pa u idućem koraku to i tako u krug...

Citiraj:
Ali to je tako sve doslo spontano. Kako slazem kučište vec skoro 2 mjeseca, a u nedostatku sredstava ne mogu ga sredit ono u 3 dana, pa mi stalno dolaze nove ideje-naravno kako da bude sto tise. Ali pokušavam ne zanemarivati performanse. Naravno koliko je moguće
Welcome to the club...

Citiraj:
Znaci slobodno ga mogu max utisat AAM-omi to se prakticki golim okm nece ni vidjet. Svako smanjenje temprature je dobrodošlo, (i malo) pa tako i ovo od AAM-a.
Rekoh IMHO - do 55 no sikiriki, ali naravno što je manje to bolje jel i da slobodno ga utišaš do kraja sa AAMom, kolko se god može s tim dobit treba izvući..

Citiraj:
Uskoro dodjem doma pa poslikam i onda cemo vidjet kud i kako, jer problem nadilazi područje HDD-a.(ali skroz malo)
Nevidim veliki problem imaš puno o utišavanju diskovlja i kanti tu na forumu izaberi svoju omiljenu metodu i navali, ako nebudeš zadovoljan probaš iduću itd ali ono ako ti treba pomoć jer je nekaj zapelo uvjek je neko tu dežuran...

Citiraj:
EDIT:Sad vidim da su moje temperature u biti odlične i nema potreba još ih smanjivati..jer to onda buci. A ovako jos mozda malo probam fizički utišat s gumum i spuzvom
Pa to ti i govorim...

Recimo moj Seagate je radio prošlo ljeto u spužvi i nije bilo problema, iako je znao i do 53-54 C doć kad sam ga roštiljao 24/7 torrent + defrag ili sl (kad se nisu upalili ventovi na cesu na punu brzinu) nije mu naškodilo...
Inače sad imam novi (i puno bolji) case pa ćemo vidjeti kako će to ić kad dođe ljeto (nema spužve jer mi s ovim caseom netreba - za sad), ako bude trebalo stavit ću mu vent iako mislim da neće trebati...
Naravno nije svaki case i svaka konfiguracija diskova pogodna za držanje bez venta ali ruku na srce jedan 120mm na 500RPM da ga nakačim napred nebi neku veliku buku dodao kanti...