View Single Post
Staro 29.01.2008., 15:22   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ajde ajde nije sramota priznati da si noise freak, ima nas ovdje puno takvih, početak svakog tretmana je sam sebi priznati - dakle ponovi zamnom - "Ja imam problem, ja sam noise freak..."

A sad na odgovore...
1. Gornja granica (dobrog ukusa) je oko 55C preko koje diskovi IMHO nikako nebi trebali ići ali čak i veća radna temperratura je dozvoljena jer im je deklarirani enviroment temperature do +60 C dakle s obzirom da prosječnu razliku disk/zrak rekao bi da su do oko 75C unutar svoje specifikacije, ali reko IMHO ja nebi preko 55 C dozvolio...
Većina će vjerojatno reći da mora biti ispod 40-45 C ali eto IMHO do 55 C možeš tolerirati, naravno što je manje to bolje jel...

2. U normalnom korištenju nikakav gubitak ti nije to što smanjiš AAM do kraja, imat ćeš u sintetici manje scorove i možda će se koja mapa u igrama dizati par sekundi duže ili će se neki veliki rar raspakiravati pol minute minutu duže (pri tom mislim na rarove tipa ISO image od 6-7GB u raru jel) ali ono ništa strašno - IMHO...

3. Paa i ne baš u biti se i ne smanjuje neznam kolko zagrijavanje jer je glavni izvor topline na HDDu motor a iza njega kontrolna elektronika koji jednako rade AAM gore ili dole namješten jel, ne vrti se motor diska na manje RPMa ako ti smanjiš AAM ali ono utiša se to je sigurno i možda nešto malo i padnee temperatura tipa stupanj-dva ali teško da će past više od toga...