View Single Post
Staro 28.01.2008., 23:41   #23
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
manja buka) i da nicemu ne smeta. Btw, nijednu komponentu nece ubiti par °C vise, dok god je temp. u granicama tolerancije, ili jos bolje, jos 10°C ispod gornje granice.

Ja sam frik ali ne radim gluposti niti mi se ista pregrijava. A ti pises gluposti.

EDIT: Jedno su motori diska a drugo je zvuk pri seeku. Gornjeg se mozes rijesit samo spuzvom, donjeg spuzvom, gumom i AAMom (osim Seagate).
-->
Citiraj:
Autor vmzagreb Pregled postova
ljudi moji svi vi sežete prema redukciji buke čega procesora, ajme ludnice procesor buči tako da nemožemo spavati.

zamotavanje hdd-a u spužve joj gluposti, sad se pitam koja bi to budala napravila i dozvolila hdd-u da se pregrije pa onda kuknjava gdje su mi windovsi imam super antivirus a sve mi nestaje.

kupujte ventilatore koji prave manju buku, fiksirajte područja koja su podložna vibriranju, i to bi bilo to. nemojte raditi gluposti.
kompjuterske komponente moraju raditi na što manjoj temperaturi a ne da im spužvama dižete ono što bi trebalo raditi negdje do dvadesetak stupnjeva celzija.
Procesor ne buci.

Uz najbolje ventove i najtise hardove komp nekima nije dovoljno tih. Tebi buka ne smeta pa ismijavas one kojima smeta? Uostalom, bi li radije iskesirao 400kn za ventove ili 150kn za ventove i 50 za spuzvu, uz istu ili cak manju kolicinu buke?

Nou fakin vej da ista fiksiras tako da bude tise nego da vibrirajucu komponentu stavis na neku vrstu ovjesa (disk u gumi od gaca).

Pametno stavljanje spuzve je jedno a doslovno trpanje HDDa u spuzvu (makar mozes i to sa starim diskovima) je drugo. Nisam primijetio bas nikakvu razliku u temperaturi kad sam stavio spuzvu (izuzev umatanje ona tri stara drndala iz posta ispod). Jer ne stavljam ju prek svega nego tako da ne cepi potrebne otvore za zrak (a nisu svi potrebni-->manja buka) i da nicemu ne smeta. Btw, nijednu komponentu nece ubiti par °C vise, dok god je temp. u granicama tolerancije, ili jos bolje, jos 10°C ispod gornje granice.

Ja sam frik ali ne radim gluposti niti mi se ista pregrijava. A ti pises gluposti.

EDIT: Jedno su motori diska a drugo je zvuk pri seeku. Gornjeg se mozes rijesit samo spuzvom, donjeg spuzvom, gumom i AAMom (osim Seagate).

Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 29.01.2008. u 00:01.
Matesonik je offline   Reply With Quote