View Single Post
Staro 28.01.2008., 22:36   #25
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
kupio traxdata valuepack one zelene i na 8x su se pržili 9 min od predviđenih 6. Verbatima nisu imali pak kad dode budem njega probao...
A čemu te medije, nije mi jasno...
Mislim, Traxdata DVD mediji (tj. Ritek) su inače loši, i onda još od tih loših uzimati Value seriju... Ma šalim se, nisu ti value ništa lošiji od običnih, i jedni i drugi podjednako ne valjaju.
Snimač ti je spustio brzinu na 6x kad je skužio s kakvim medijima ima posla. Inače većina dobrih prža odlične 8x medije snima na 12x, dobre na 8x, a loše na 6x/4x.

Iskreno, prije 2-3 godine mi je bilo posve jasno zašto su ljudi koristili jeftine DVD medije. Razlika u cijeni je bila osjetna, kvalitetne medije bilo je teže nabaviti, a i brand Traxdata bio je dosta jak zahvaljujući solidnim CD medijima koji nisu puno koštali. Mislim, jak je taj brand i danas kod nas, ali srećom sve više ljudi uviđa da Ritek DVD mediji nisu kvalitetni. Danas je razlika u cijeni između kvalitetnih i šrot medija vrlo malena, a razlika između kvalitetnih medija i Traxdata medija nikakva (zbog poznatog branda, drže cijenu kao Verbatim), pa zaista ne vidim potrebu za "eksperimentiranjem".

Meni je samo žao da nema veći izbor kvalitetnih medija, te smo "osuđeni" na Verbatim koji je odličan, ali svejedno bih volio vidjeti malo raznolikosti (čitaj: japanske medije kao Maxell, TY, Ricoh, Fujifilm, Nanya... i to prave japanske, a ne samo pod tim brandom a proizvedene u Kini).

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote