Uzeo sam 4G, u mikronisu. Kad sam ih zvao u 12h imali su jos samo jedan na skladistu pa sam ga rezervirao i zagnjavio frenda da me odveze tamo.
Namjeravam ga duze vrijeme koristiti pod xandrosom koji je dosao s njim jer jos uvijek nema potpuno prilagodjenog OS-a za njega iako projekt eeeXubuntu lijepo napreduje a ja sam fan ubuntu-a pa bi to moglo jednog dana zavrsiti na njemu. Trenutacno imam 3 laptopa i jedan komp doma i svi vrte linux vecinu 95% vremena
Sto se tice xp-a, na eeeuser forumu ima podosta ljudi koji su to instalirali i zadovoljni su performansama inace relativno slabog eee. Meni se ta opcija nikako ne svidja jer treba podosta modificirati xp sa nlite i slicnim, koristiti sd karticu za swap, imati licencu za xp, koristiti antivirus, antispyware, firewall software a nema programa zbog kojeg bi mi nuzno bilo to napraviti.
Takodjer ima i par njih koji su vistu stavili, ali o takvom mazohizmu neznam sto da kazem
Sad ovo tipkam sa eee, tipkovnica se cini jos bolja nego na prvi pogled, jedino malo duzi i nesigurni hod ima pa treba paziti da se tipka stisne do kraja da ne izostavlja slova.
Ekran se cini jako malen posto mi iza njega stoji 20" phillips sa 1680x1050, ali sad sam na putu doma otkrio kako mi je taman za citanje knjiga u pdf-u kad se stave u fullscreen (to je bila jedna od namjena zbog kojeg sam ga kupio)
I eto jedna slikica za kraj