Citiraj:
Autor Ivano
Kasnije ove godine, ja sam osobno pretpostavio krajem 2008.(jer će onda biti isporučljiv, pri kupnji, sa MS platformom - valjda XPom), će izaći i modeli sa (sadašnjih 7") 10" display-om! Fala Bogu! To je moj razlog kupovanja (nadam se da ću skupit/ uštedit/zaradit do onda)!
Japanci ga već danas isporučuju, ali u kompletu, sa XPom.
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=84907
|
Ne isporucuju model od 10", kod njih je takodjer model od 7". Novi modeli sigurno nece prije Q3 ove godine.
Citiraj:
Autor majk
Boljih rabljenih laptopa moze se naci za 1k kn...
Tesko je smisliti korisnu namjenu za ovakav uređaj. Prevelik je da stane u dzep a premali da sluzi kao laptop.
|
Evo ga opet, jos jedno usporedjivanje.
Kao prvo, cjenovno usporediti nesto novo sa necim polovnim je smijesno.
Drugo, usporediti nesto "malo" sa necim "velikim" (oboje uvjetno receno) je isto tako smijesno.
eeePC trebas usporedjivati sa novim prijenosnicima do 1-1.3 kg, koji ce sluziti za web, mail, malo "office-a" i sl.
Rezultat: neces naci nista takvo. Sve ostalo je preskupo (opravdano, zato sto je mocnije) a eeePC nije zamisljen kao zamjena za 15" laptop.
Eventualne usporedbe bi se mogle povuci sa MID-ovima, tipa Nokia N800/N810 i sl., ali oni imaju manje ekrane i obicno kostaju vise i nemaju nikakve mogucnosti za prosirenje (osim memorijskih kartica, naravno).
eeePC je ono sto bi UMPC trebao biti: relativno malen, relativno jeftin i relativno jednostavan za koristenje.
Da naprave jedan ovakav sa 1024x600 rezolucijom (moze ekran biti i 6" ako ce dimenzije biti manje, nije bitno) i touchscreenom koji se moze twistati kao tablet a cijenom da bude do 400-500 eura, napravili bi jos vecu pomamu na trzistu.