View Single Post
Staro 27.01.2008., 22:37   #710
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
U zadnje vrijeme sam temeljno preslušao Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli, album je na prvo slusanje drekec (barem meni) na to "površno" MTV slusanje di su bitni samo refrenovi nemozete doci do nicega, pocnete vidjeti pravu tehniku tek kad se skuzi prica iza albuma.. in sorte diaboli je koncept album, kojeg sam prije zaobilazio u širokom luku, sad je već velika razlika.. s obzirom da sam ga preslušo kojih 20-tak puta..
najbolje pjesme: SVE (koncept album!) nema smisla izdvajati nesto samo za sebe kad se nadovezuju po prici

i na ipodu uvijek imam satyricon, svidja mi se njihov stil. Black metal, srednjevjekovne teme. Satyr i Frost su carevi, čudo kako 2 čovjeka slazu svu tu muziku zajedno. Moćan i spor guitar work, sa odličnim Frostovim ritmovima..
Volcano je izuzetno dobar album, sa kratkim ali bitnim upadima pjevačice Anje Garbarek koju je Satyr odlučio staviti u par pjesama, uvrnute crne atmosfere nikad nece zafaliti, preporučujem Satyricone svakome .. trenutno imam volju da asimiliran cijelu diskografiju, al ipak idem postepeno, Volcano je izuzetno dobar album, koji TRAJE, temeljit i slojevit.