View Single Post
Staro 27.01.2008., 13:49   #1
spinn
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Samsung 971P ili 245T ?

Naravno, dilema ce se vjer.uciniti nekima cudna, jer se ne radi o monitorima u istoj klasi.
Trebam ne-gejmerski monitor za rad primarno u 2D aplikacijama, najvise u Photoshopu. Da se razumijemo - nemam graficki studio, ali mi svejedno treba ekran kadar prikazivati dobre boje.
Taj mi je parametar vazniji od drugih, jer uglavnom obradjujem fotke umjetnickih slika, na kojima se najlakse vide manjkavosti monitora. Kad pogledam recimo svoju sliku i kvalitetnu fotku te iste slike odma mi je sve jasno. Obzirom da preferiram 4:3 ekrane nakon dugog premisljanja odlucio sam se za Samsungov 971P. No, jucer mi je zapela za oko povoljna recenzija 245T na ozbiljnom sajtu:
http://xbitlabs.com/articles/other/d..._18.html#sect0

Taj je doduse wide (koji ne volim jer svi ispod 24" izgledaju mali) ali ajde. 24 incni je pa moze proci. No, naravno i cijena je 2 i po puta veca.

Meni bi taj 971P odgovarao makar je 19 incni jer je 4:3, no prije nabave volio bi cuti misljenje nekoga koji je probao oba. Je li prikaz boja na 245T toliko bolji da opravdava investiranje u dva i po puta skuplji monitor?
spinn je offline   Reply With Quote