View Single Post
Staro 27.01.2008., 11:13   #24
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Cool

Citiraj:
Autor vmzagreb Pregled postova
e ovako kad si pametan kaži ti meni kako radiš uzemljenje ako nemaš žicu uzemljenja. da te vidimo sad.
Teoretski je i to moguće - tako da nuluješ instalaciju na razini utičnica ali to je malo zahebano za napravit (treba sve ama baš sve bitt spojene ispravno od početne do zadnje žice) i nije baš pametno i propisno (jer ako neko u trefo stanici nešto poprravlja i slučajno okrene fazu i nulu možeš nehebat) ali ako nema drugog izbora može se i tako - ali i rekao sam da je lako rješivo osim ako nemaš žice za uzemljenje, onda je sranje i imaš dobru šansu da ti je jedino rješenje čupanje instlacija osim ako se ne misliš igrati za životom...

Citiraj:
lako je igrati se sa žicama ako imaš industrijsku struju iliti trofaznjaču.
ajd ti meni kaži lijepo kako poboljšati uzemljenje ako hiža nema uzemljenje.
Nulovanjem, pri tome je nebitno dal kuća ima izvedeno posebno uzemljenje ili nema kod izmjenične struje...

Citiraj:
e da pa sad da ti riješim domači uradak, u središnjoj žici antene ima struja jer ona kad dolazi u antenu stvara malo magnetno polje te je kao zbog toga bolji prijem o čemu bi se dalo razgovarati.

zato svima preporučaju da kad grmi isključe tv iz mreže da se ne skuri tv od groma.
Aha dakle ako imaš jaku struju koja se generira u anteni od "magnetne indukcije" onda treba ugasiti strujni kabel iz mreže a?

Uglavnom - krivo ne nastaje tamo struja zato (tj nastaje i zato ali nije predmet diskusiije jer je to zanemariva) to je antenska struja koja ti donosi signal ali i to nije poanta - poanta je da ti ispitivač svjetli a sad ti meni reci ako ti ispitivač svjetli i ti imaš u komp uštekanu antenu eto ti jednog od mogućih razloga da te pecka struja i da ti svjetli probirštift, posebno ako ti je napajanje/uzemljenje slabo, makar može i bez toga ić, čak i sa sasvim ispravnim uzemljenim te antena može "trest" preko kante ako je uključena i to je sve normalan rad i zato sam rekao da nije svaka struja struja...

A kako radi to sa antenom tako mogu i monitor, printer ili bilo koji drugi uređaj raditi "sranje" i zato niti nemožeš jeddnoznačno reći ko je kriv...