Citiraj:
Autor vmzagreb
e ovako kad si pametan kaži ti meni kako radiš uzemljenje ako nemaš žicu uzemljenja. da te vidimo sad.
|
Teoretski je i to moguće - tako da nuluješ instalaciju na razini utičnica ali to je malo zahebano za napravit (treba sve ama baš sve bitt spojene ispravno od početne do zadnje žice) i nije baš pametno i propisno (jer ako neko u trefo stanici nešto poprravlja i slučajno okrene fazu i nulu možeš nehebat) ali ako nema drugog izbora može se i tako - ali i rekao sam da je lako rješivo osim ako
nemaš žice za uzemljenje, onda je sranje i imaš dobru šansu da ti je jedino rješenje čupanje instlacija osim ako se ne misliš igrati za životom...
Citiraj:
Autor vmzagreb
lako je igrati se sa žicama ako imaš industrijsku struju iliti trofaznjaču.
ajd ti meni kaži lijepo kako poboljšati uzemljenje ako hiža nema uzemljenje.
|
Nulovanjem, pri tome je nebitno dal kuća ima izvedeno posebno uzemljenje ili nema kod izmjenične struje...
Citiraj:
Autor vmzagreb
e da pa sad da ti riješim domači uradak, u središnjoj žici antene ima struja jer ona kad dolazi u antenu stvara malo magnetno polje te je kao zbog toga bolji prijem o čemu bi se dalo razgovarati.
zato svima preporučaju da kad grmi isključe tv iz mreže da se ne skuri tv od groma.
|
Aha dakle ako imaš jaku struju koja se generira u anteni od "magnetne indukcije" onda treba ugasiti
strujni kabel iz mreže a?
Uglavnom - krivo ne nastaje tamo struja zato (tj nastaje i zato ali nije predmet diskusiije jer je to zanemariva) to je antenska struja koja ti donosi signal ali i to nije poanta - poanta je da ti ispitivač
svjetli a sad ti meni reci ako ti ispitivač svjetli i ti imaš u komp uštekanu antenu eto ti jednog od mogućih razloga da te pecka struja i da ti svjetli probirštift, posebno ako ti je napajanje/uzemljenje slabo, makar može i bez toga ić, čak i sa sasvim ispravnim uzemljenim te antena može "trest" preko kante ako je uključena i to je sve normalan rad i zato sam rekao da nije svaka struja struja...
A kako radi to sa antenom tako mogu i monitor, printer ili bilo koji drugi uređaj raditi "sranje" i zato niti nemožeš jeddnoznačno reći ko je kriv...