View Single Post
Staro 26.01.2008., 19:03   #521
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Riješeno!
Zahvaljujem svima od srca na pomoći - posebno mi je drago što je ovoliko veliki broj odgovora doša u ovako kratkom vremenu. Zaista je lijepo biti dijelom ovakvog comunity-a koji se trudi! TNX svima!!

Rješenje je bilo: Vraćanje BIOS-a na stariju verzija i zatima update BIOS-a na najnoviu verziju dok je Q6600 upogonjen na ploči.
Nemam pojma zašto je to riješilo, ali je riješilo.

Inače, posebna napomena za sve buduće vlasnike Q6600 koji se budu odlučili da ga upogone sa stock coolerom:

Temperaturna specifikacija od 71 C koju deklarira Intel se odnosi na temperature na heat spreaderu proca (znači ne niti jedna od 4 jezgre, već temperatura proca na heat spreaderu - u Everestu je to ona CPU Temperature, a ne one druge 4 temperature koje se svaka prikazuju za pojedinu jezgru). Na ovom procu na mojoj ploči se vent počinje polako ubrzavati kada temp proca pređe 60 C na heat sprederu. Nadalje ploča dozvoljava zagrijavanje sve do 68 C mjereno na heat spreaderu (71 C je gornji limit) i kako se proc zagrijava tako se vent od cpu coolera ubrzava. Kada dođe do 68 C na heat sprederu onda više od toga ploča ne dozvoljava i povečava brzinu vrtnju venta na cpu colleru koliko mu treba da održi na razini 68 ili niže stupnjeva C. Jezgre proca mogu ići i preko 71 C (meni konkretnu i do 72 C su išle) ali bitna je da temperatura na heat sprederu ne pređe 71 C.

Bit će mi drago čuti komentare i nadopune na ove moje zaključke.

beroland je offline