Citiraj:
Autor vmzagreb
daj molim te ne trabunjaj.
kako češ osigurati bolje uzemljenje od onog kojeg imaš?
po tvome morao bi kopati cijelu instalaciju u kuči ili
neka uzme kvalitetniji produžni kabl oko 170kn u bauhausu.
to je po tebi rješenje uzemljenja.ajme gluposti.
ako sam radi produžni nema boljeg jer znaš koji materjal si kupio i kako je napravljeno.
ali nije svaki kvar kvar koji se identificira u ožičenju, tj.dovodu struje do kompa.
ja sam isto imao problema sa tim jer kad sam prislonio ispitivač na kučište imao sam struju na njemu.
rješenje koje, pijani električar je koristio fazu kao nulu a nulu kao fazu.
kopaj po onoj kutijici u zidu i rješeno, ali to je bilo kod mene u kuči, on možda nema te probleme jer ne živi u hiži od 30-tak godina.
po meni ovako izvadi napajanje prespoji ona dva pina na 24/20 pinskom kablu za matičnu ploču te upali napajanje te prisloni ispitivač na njega te ako ti svjetli mijenjaj napajanje jer ti vjerojatno probijaju kondiči za napajanje prije trafa a takvih nema za kupiti tu kod nas te veličine. za ostalo poslije ovog.
|
Ajde ti dečko malo ohladi za početak jer da znaš kako je napravljeno uzmeljenje (posebno na trofaznim instalacijama a to su ti sve u europi ako nisi znao da da čak i tvoja jednofazna 230V je trofazna prije nego dođe do zadnje trafo stanice) nebi srao ovakve gluposti...
Prvo nikavog razloga nema da se kopa "cjela instalacija u kući" da se rješi problem s uzemljenjem osim ako pijani električar nije zaboravio uopće postaviti žice za uzemljenje, onda je već malo veće sranje...
Ovo što sam rekao gore govorim iz iskustva i znam zašto sam rekao i vjerojatno je problem napajanje i time će stvar biti rješena ali ja nisam niti rekao nešto drugo, uostalom rekao sam odakle da počne a uzemljenje se lako provjeri kao takvo i to nije problem...
Inače eskapade sa ispitivačem neću niti komentirati... Makar ajde de, ako misliš da si tako pametan onda imam za tebe zadatak za "domaći uradak" - uzmi si antenu od analogne televizije i nasloni ga na onaj pin u sredini koaksijalne utičnice - pa mi onda reci jesi primjetio nešto čudno...