Citiraj:
Autor yedwy
Gle postoji xyz razloga da se pojavi struja na kućištu i nije svaka struja struja, ako me kužiš prema tome početak sve mudrosti je rješavanje uzemljenja i sranja od napajanja a onda traženje raznoraznih antena i sl stvari koje su ukopčane u komp ili izvora koju stižu preko lošeg monitora, printera i sl a onda se tek gleda unutar kompa na ploče i sl jer je za njih jako mala šansa da to rade...
|
daj molim te ne trabunjaj.
kako češ osigurati bolje uzemljenje od onog kojeg imaš?
po tvome morao bi kopati cijelu instalaciju u kuči ili
neka uzme kvalitetniji produžni kabl oko 170kn u bauhausu.
to je po tebi rješenje uzemljenja.ajme gluposti.
ako sam radi produžni nema boljeg jer znaš koji materjal si kupio i kako je napravljeno.
ali nije svaki kvar kvar koji se identificira u ožičenju, tj.dovodu struje do kompa.
ja sam isto imao problema sa tim jer kad sam prislonio ispitivač na kučište imao sam struju na njemu.
rješenje koje, pijani električar je koristio fazu kao nulu a nulu kao fazu.
kopaj po onoj kutijici u zidu i rješeno, ali to je bilo kod mene u kuči, on možda nema te probleme jer ne živi u hiži od 30-tak godina.
po meni ovako izvadi napajanje prespoji ona dva pina na 24/20 pinskom kablu za matičnu ploču te upali napajanje te prisloni ispitivač na njega te ako ti svjetli mijenjaj napajanje jer ti vjerojatno probijaju kondiči za napajanje prije trafa a takvih nema za kupiti tu kod nas te veličine. za ostalo poslije ovog.