Pročitah više manje sve, pa mi se čini da nedostaje jedna bitna stvar ...
Miješate cijene fusha (i to još za kućne korisnike) sa tržišnim cijenama. Nabacujete se malo cijenom sata servisa (izlaznom), malo netto iznosom koji dobije radnik ...
Za početak, to je bar omjer 2-3:1 ako ne i više obzirom na sve harače

... sam rad bi trebao koštati jednako. Imho, trebale bi bit bar 3 kategorije:
- kućni korisnik
- fush za poslovnog korisnika
- normalan posao
Ono o "next-next ..." valjda ne moram ni komentirati. Po tome, instalacija sa pažljivo "slipstreamanog" i "n-liteanog" cd-a ne smije koštati ni 20kn !?

... iako, moja ima 2 nexta i upis usera/pc-a ... znači mogu ići čak i 30 ? weeeee

.
Gimme a break ...
Pod instalacijom Windowsa se valjda podrazumijeva dovođenje u neko upotrebljivo stanje ... dakle i nešto patcheva i utilityja ... pa je 200-300kn za 1. kategoriju sasvim ok odnosno ako je tu i izbor komponenti i slaganje, nek bude 400kn (da budemo socijalno osjetljivi

)
Za drugu kategoriju ... x 1,5-2.
I treća, normalna ... sat je min. 150kn+PDV (narafski, fair usage

) pa na više, za neku egzotiku.
Osim čistih radnih sati, to može biti i održavanje, briga o kompletnom IT dijelu.
Jedan primjer ... firma, 6 pc-a, 1 file-server, 2 print servera, 4 printera, LAN, dnevni backup, internet ... plaćaju 1.500kn+PDV mjesečno i zadovoljni su.
Zašto ? - jer su u zadnje 3 godine izgubili 1!!! radni sat ('ebga, iznebuha crklo "žuto" napajanje), a uz to i niti jedan byte izgubljenih podataka. I to je to što plaćaju ... a ne next-next klikanje. Ako se netko nađe "zgrožen" zbog 18k godišnje, to je iznos koji bi izgubili da 2-3 dana ne rade.