View Single Post
Staro 19.03.2004., 22:59   #1
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Termalne paste...

Nisam znao gdje da postam ovaj topic (rubrika oc ili ostalo mi se nisu činile prikladnima)
,pa sam se odlučio za AMD dio jer me zanima odnos različitih pasti i inih proizvoda korištenih s Athlon procesorima...

Dakle u svojim dosadašnjim susretima s termalnim pastama primjetio sam par bitnih stvari:

1) Nakon nekog vremena (par mjeseci) dolazi do povećanja temperatura zbog stezanja i rastezanja
metala pri različitim temperaturama pa se pasta istisne iz prostora između HS i procesora.

2) Ako se komp često prenosi (iliti lan makljaže u frendovoj garaži) također dolazi do porasta temperatura...

3) U AMD-ovim službenim vodičima za gradnju računala ne preporučuju paste već "thermal pase-change compound" :confused:
(upravo zbog ovog što sam stavio pod 1) pa me zanima koji je to ku*** i dali se može kod nas nabaviti?

4) PC Ekspert je napravio odličan test Nanotherm pasti,ali moram reći da me čudi da ih nisu usporedili sa trenutno najdostupnijim
(i po mnogima najboljim) pastama Artic Silver (3,5,Ceramique) koje po review-ima različitih stranih stranica još uvijek "peru"
svu konkurenciju (osim Nanotherm PCM+).Koliko je to točno?

Ja koristim Arctic Ceramique zbog puno pohvala koje sam pročitao na stranim forumima pa me zanima ima li kaj boljeg?
Ajde ljudi postajte čime žbukate svoje ljubimce,razlike u temperaturama s različitim pastama (ako ste imali prilike igrati se s tim)
i sve što ima veze sa topicom....
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote