View Single Post
Staro 25.01.2008., 09:29   #16
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
sli je stvarno preser kad si ga mozes prijustiti. pogotovo gtx ili ultra sli. puno love, no kako god okrenuli, isplativo ili ne, to je ipak ogromna doza uzitka. no sli povlaci sve za sobom.

a krece ovako..trebas sli plocu..skupoo..trebas i drugu grafu..skupoo..pa sad trebas i bolje napajanje..skupoo..pa kad sve to imas, i mema nije na odmet..skupoo..pa i kuciste trebas vece da sve to potrpas u njega..skupoo..ako fakat sve to zelis da tiho i hladno radi, vodeno je jedino rjesenje..jako skupoo..

i dodes rukom kroz dzep do pete...ali, zar sve to za hmm 17 ili 19" monitor..najmanje kaj si moras priustiti za sve prije navedeno je 24" ili vise..da barem imas koliku toliku korisnost od toga..a to je opet skupoo..

zaboli glava od ovoga..i cifre..ali, samo sat vremena igranja par najnovijih igara izvuce ti poveci osmjeh na lice. stvarno je sli preser

tak ti je i overclockom..ili ces ocat ili ces si kupiti skuplje komponente pa nemas razloga ocat. isprobao sam razne komboe sa gtxicama, no nekaj posebnog u igrama (meni je to bitnije od nekog ludog 3dmark scora) nisam dobio. cak i jedna gtx grafa papa sve trenutne naslove na trzistu, pa cak i crysis na nekim srednjim postavkama (pricam o 1920x1200 rezi), tako da je ne treba stvarno klokat. pogotovo nemas kaj klokat sli.

no, da je on u pravu u nekim stvarima je. mozes raz***at grafu, to sigurno..da je grijes bespotrebno, isto drzi vodu. treba se osjetiti temperatura okoline kucista kad se oca sli gtx zracno hladena kombinacija. a tek zvuk..lol..fakat osjecaj kao da radi kalorifer pod stolom.

no, oc je i dalje aktuelna tema u pc krugovima, jos dan danas je upitna njegova korisnost i opasnost koju donosi smanjivanjem vijeka trajanja ili moguceg pregaranja ocanih komponenti. kako i sami vidimo, ovdje ima odlicnih ocera, koji fakat cijede zadnje atome snage iz svojih komponenti.

zato ko voli nek izvoli. slajderi su za sve. pa i za plavushe