Nije da se hvalim, ali ja ih imam i to nakon z2300 i z5500.
Sve u svemu, zadovoljniji sam njima nego sa z2300, čisto iz razloga što su ovi zvučnici najjednostavnije rečeno, konkretni računalni zvučnici koji nemaju previše žica negu su svedeni na maleni ispravljač, desni satelit sa kontrolama visokih i dubokih tonova te glasnoće. Imaju dodatni aux ulaz i izlaz za slušalice. U paketu se nalazi dodatni kabel za spajanje mp3 playera i adapter za cinch ulaze. Svi konektori i kabeli su pozlaćeni, što je uistinu pohvalno na proizvodu ovog cjenovnog razreda i namjene.
Desni satelit teži teži nešto više od 1 Kg, a drugi nešto sitno ispod, solidno su dampirani i ne zvone i ni u jednom trenutku ne postoji dojam da se radi o plastičnim kutijama.
Porediti ih po "profinjenosti" sa logitech z serijom je smiješno, jer ovi zvučnici imaju i pristojnu razinu detalja koji se sa logitechima ne mogu čuti.
Jedinice su relativno malene, 2.75 inch midbass i dome tweeter koji se rijetko sreće u pc kategoriji daju uistinu solidan zvuk. Bez obzira na nedostatak subwoofera, barem meni osobno ne nedostaje, ako izuzmem učinak koji sub kod z2300 stvori kod igara ili filmova.
2 velika nedostatka zbog kojih bih pogledao logitech z10 su prejaka plava ledica koju sam odmah sakrio naljepnicom i pištanje lijevog satelita. Radi se o visokoj frekvenciji koja se čuje jako tiho, pogotovo u večernjim satima, no ne smeta toliko da ih ne preporučim, pogotovo radi onoga što nudi konkurencija (ništa???).
Dok sve ostale zvučnike za računalo možeš kupiti prema nečijoj preporuci, za ove bih ipak savjetovao da ih poslušaš što ipak govori nešto o njima. Frend koji je muzičar, ali ne toliko ogrezao u audio ih na prvi mah kod mene nije niti primjetio dok mi je puštao jedan snimak, no kad ih je čuo, podebljao i u nevjerici rekao "u je.... kako su ovi točni".
Za 600Kn završna obrada na razini, koplje iznad logitecha, nigdje nećeš naći nedostatak nepreciznog sklapanja koji nije baš neuočljiv i kod z5500 (za koju govore da je super sklopljena), no moja isprika jer sam tolika picajzla pa sam te sitne detalje vidio koje u recenzijama nitko nije napomenuo.
Eto, da se nitko ne osjeća uvrjeđenim što sam malo "popljuvao" logiteche, no s njima sam ih direktno poredio, jer su bili na stolu nekoliko tjedana, pa govorim iz osobnog iskustva.
Još jednom ponavljam, pogledaj i z10, pa ocijeni da li su vrijedni razlike od 400kn: po meni nisu bili jer mi onaj fensi displej ne treba.