View Single Post
Staro 24.01.2008., 20:01   #1185
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
ha eto , očito svaki provider ima neke nedostatke. nažalost daleko smo mi od slobodnog tržišta kao na zapadu ali stvari ipak polako idu najbolje. do prije godinu i pol je tcomov flat 0.5 mbit koštao 300 kn , nismo ni sanjali brzine i cijene koje nam se sad nude... znaš kak se veli: bit če bolje!

evo ja sam zvao szk u vezi pinga , lik me nazvao za 10-ak min i veli probajte sad:

i ping je sad opet u normali.
Sve je to jasno ali ne mozes odgovarati da si odgovoran samo za ping unutar svoje mreze. Carnet je u Hrvatskoj i kao prema takvom ping treba biti nizak. A apsurd je da je ping prema Carnetu veci nego sto ima T-com rekorder traljavosti.

Cinjenica je da imaju prema bandwditha do Carneta i zato bi im bilo vazno da rijese napokon CIX. Ping to maribora je dobar ali mi ne zivimo u Mariboru nego u Zagrebu i Hrvatskoj. Znaci takav ping kakav je prema Mariboru treba biti prema Carnetu.

Nazalost cinjenica je da sto su slozili prije godinu dana nisu mjenjali do danas apsolutno nista. Newsi se i dalje vuku ko krepana kokos, hrpa timeoutova, CIX ugovori i dalje nisu sredili. Jedina stvar koja je sredena je jeka u fiksnoj telefoniji.

Evo u Sloveniji su spojeni u ARNES ekvivalent nasem CIX-u.

http://www.arnes.si/english/six.html
Bono je offline   Reply With Quote