View Single Post
Staro 24.01.2008., 11:06   #621
Dr. Faustus

Dr. Faustus's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
U mom (ŠROT)kućištu koje nema niti jedan ventilator u sebi (uskoro mijenjam kućište ;-) ) Gigabytova 8800GT pod opterećenjem ne prelazi 60-61 stupanj, a temperatura joj je inače 45-46 stupnjeva. Osim toga, kada nije pod opterećenjem, nakon 4-5min brzina GPU-a se spusti sa 700MHz na 450MHz (low režim rada). Dakle, Zalmanov ventilator na ovoj kartici dosta dobro obavlja svoj posao (puno bolje od standardnog ventilatora na 8800GT karticama - referentni NVIDIA dizajn).
Inače, grafički procesori i memorija na današnjim grafičkim karticama dizajnirani su tako da mogu izdržati i mnogo veće radne temperature. Možda ipak previše pazimo na to da budu što je moguće niže (ali ipak sam postavio u Riva Tuneru stavio da me, ako temperatura dođe na 70 stupnjeva, upozori ;-) ). No, to se još nije dogodilo (nakon višesatnog igranja COD-a 4 i The Witchera, sve na full postavkama).

EDIT: Nakon igranja Crysisa (rezolucija 1680x1050, high postavke, AA 2x, vrlo ugodno igranje, bez ikakvog trzanja) ipak je temperatura grafičke došla do 71-72 stupnja. Ali to će se promijeniti nabolje nakon što promijenim kućište i napravim hlađenje u kućištu kako treba.

Zadnje izmijenjeno od: Dr. Faustus. 24.01.2008. u 23:09.
Dr. Faustus je offline   Reply With Quote