View Single Post
Staro 23.01.2008., 22:51   #1
Oblak
Premium
Moj komp

Oblak's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Nedoumice oko kućišta

Post je malo poduzi, beware
Od prvog dana kada sam kupio na Links aukciji Aplus cs-889 znao sam da je proslo vrijeme kada kupis kuciste ako ti se svidja izvana. Uz gorak okus u ustima nakon sto sam pokusao potrpati svoju konfu unutra znao sam da cu kad tad morati kupiti nesto drugo.
Vec dosta dugo pratim ovaj forum i vidim da ste "up to the task" .
Naime nemam neku masnu konfu, cisto mi je dovoljna za ono sto mi treba (A64 venice 3000+ @ 2,4GHz na ASROCK SLI-eSATA2, 6600GT PCIE, gigu Twinmosa (2x512 kit) i 2 harda (WD-a od 320GB i Seagatea 80GB)). Uz dvije optike, Arctic Freezera 64 i 3 PCI kartice, te 2X120mm venta u kucistu je tijesno. Nit mi zice front panel audia dosezu do pinova na maticnoj, USB front panel jedva dolazi do istih (osim ako stavim optiku skroz gore, onda ne mogu ni USB spojiti), napajanje na maticnu jedva proguram oko cpu kulera i ostale gadne stvari poput poprecnog kaveza za diskove koji se nabija na bocnu stranicu bez kabla pod 90. Uglavnom treba mi novo kuciste.
Jedan sam od onih koji ne vjeruje da treba dat puno para za case, no ako dam i uvjerim se u suprotno, nitko sretniji od mene...
Gledam tog vec-toliko-razvikanog-bljuv kuciste Rebela 9 (economy, naravno ) i NZXT Hush (srebrno-crne, jeftinije). Prvo mi se cini prozracno i veliko (iako je manje od Husha), ali se moras potrudit da si ga konfiguriras kak spada. Drugo mi je ljepse, nudi stock izolaciju od buke (i po reviewovima vidim da premasuje ocekivanja sto se buke i prozracnosti tice), ali ima vrata i samo 2 front USB-a. Dosta je to para za NZXT, ali rebel je dosta izresetan pa mi se cini da se sve iznutra cuje.
Htio bi tisinu i hladjenje, naravno bez pretjerivanja. Rebel ima ok cijenu, ali ako se svih 200-tinjak kuna isplati vise dati za Husha, uzet cu ga. CM mi se ne svidjaju, iako vidim da su dosta popularna i efikasna.

Molio bih da me potaknete nekim iskustvima pogotovo ako netko ima NZXT hush ili nesto u tom cjenovnom rangu da owna ostatak (uzimajuci u obzir da mi je i 526kn vec previse). Sto sam previdio, sto bih trebao razmotriti i sl., ako ima nekih spuzvi za kupit (da ne kostaju 150kn, khm...)

Druga stvar, otkad sam upiknuo WD-a vibracije su gadne, uz to mi i seagate turira lagano. Vidio sam rjesenje s gumom od gaca i vjerujem da je najbolje sto se tice buke, ali vas pitam da li postoji nesto barem upola toliko dobro a da ne ukljucuje takve nestabilne instalacije? Jer ako ne morat cu i ja rezati gace...

Toliko sam se nacitao postova ovdje ali i dalje mi nedostaju neke informacije, pa eto...

Zahvaljujem!
Oblak je offline   Reply With Quote