Citiraj:
Autor Gabre
mojih 25dionica HT-a još stoji, nisam ih ni registrirao,
cijena im je očajna (jučer gledao, stoji na nekih 330kn  )
a načitao sam se savjeta stručnjaka i pozvavalaca dioničkog tržišta (poslovni dnevnik forum), no nitko nije pretpostavljao ovakav razvoj dionica HT-a, a to je da praktički nisu prešle 360kn granicu. a svi su masovno predviđali 450 ziher, a i 500kn nije bilo izbačeno.
HT dionica je po meni potpuno podbacila u odnosu što joj je predviđano...
još nisam odlučio koju brokersku kuću odabrati, prijedlog?
|
Nije podbacila , samo su ocekivanja bila totalno nerealna i promasena - bar ona koja su bila u javnosti . Ljudi su vukli paralele sa Inom , i to je bila greska - ljudi koji su o dionicama slusali u tramvajima valjda su stvarali za ocekivanja , slusao sam nedavno nekog tko se bas bavi time , necu reklamirati , ali covjek radi sa vr.papirima i on kaze da za sebe nije kupovao T-com upravo zbog precjenjenosti vec u startu .
A najvise me nasmijalo kad sam vidio da ljudi dizu kredite da bi kupovali dionice-to je samo dokaz totalne nerazvijenosti naseg trzista , jer na trzistu vr. papira se ulaze visak novcanih sredstava , a ne da se dize kredit i ulazi u jos veci dug a kredit se mora vracati neovisno o poslovnom rezultatu tih vr.papira , dakle korisnik takvog kredita nosi 2 rizika - i dok god ljudi rade takve stvari - banke ce cvjetati , jedino je bed kaj su dionice banaka visoke vec u nom. vrijednosti pa nisu za svakog za kupiti