View Single Post
Staro 23.01.2008., 02:04   #1212
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ajd baš dobro da se otvorila tema, samo je treba isprofilirati malo

U dogledno vrijeme isto planiram složiti jedan tihi, hladni i naravno brzi CF, naravno koliko je moguće da to bude tiho i da ne ključa.

Treću noć zaredom prebacujem net u potrazi za pločom, skupljam i čitam ( nabadam stranice sa engleskim ) te sam naletio na nekom forumu da sve te ploče koje imaju kombinaciju x16/x4 daju cca.. 50% veće perfomase u CF-u dok se sa kombinacijom x8/x8 dobije 80%.

Brzina Agp-a x8 je jednaka x4 Pci-express-a, neku zeru je Agpx8 brži a HD38XX je prevazišao brzinu Agp-a x8 tako da do zagušenja mora doći.

Nisam naišao ni na jednu ploču sa P35 chipsetom koja bi imala x16/x16 ili x8/x8 osim Asus Blitz Formule i još da se može svinjski Oc-at.
Asusica može no 2k kuna

Ajd, možda bih i mogao ići na tu Asusicu kao složit si neku exluzivu no onda bih želio biti miran bar 4 godine no kako to danas sve izlazi ubrzano, postavljam si pitanje : hoću li moći sa tim CF-om za 4 godine uopće pokrenuti neku igricu ?

Serija HD38XX nije za igranje u dx10 kao što je primjerice x1950pro za dx9 tata-mata pa tako ni taj CF mi ne uljeva povjerenje da sam miran 4g. Postavlja se pitanje isplativosti, tj. kakav CF složit i na čemu a da to ne bude rapidan gubitak i bacanje novaca u vjetar ?

Zadnje izmijenjeno od: stuc. 23.01.2008. u 02:33.
stuc je offline