Promjenio naziv.
Drago mi je da si se javio, ali gdje si bio prije oko 3tjedna kad sa ja ljude molio da mi objasne šta ti brojevi znače, a svi su mi samo svoje preporuke davali. A ja htio sam izabrat.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=92472
Uglavnom, hvala ti na ispravcima, zamolio sam jednog frenda s FER-a da mi pobliže objasni materiju, ali nikako se toga dočekat.
Ako ovo ikom pomogne, drago mi je, znam da meni bi ,ali ja sam svoju već kupio (danas).
edit:
Evo, pošto neke stvari nisu baš točne u prvom postu (za ono sa naponom (V) i strujom znam (A) sam znao ali sam pisao prenaponska pošto mi službeno tako i zovemo te uređaje).
Pa da eliminiramo greške prouzrokovane mojim neznanjem o električnoj energiji i lošim poznavanjem engleskog jezika (mada imam A iz CPE-a, errare humanum est) stavit ću jedan od tekstova na engleskom na koji sam naišao poučavajući:
Imajte na umu da je slijedeći tekst kompletno preuzet sa jednog izvora (Belkin) pa dovodi u pitanje potpunost i točnost:
Maximum Energy Dissipation:
Joule is a measurement of energy a surge protector component can absorb. A higher joule rating reflects higher-quality surge protection and longer product life.
Maximum Spike Current is measured by amperage. Higher amperage rating reflects greater absorption capacity against lightning or sudden dramatic power spikes.
EMI/RFI Noise Filtration:
Electromagnetic interference/radio frequency interference causes AC line contamination that leads to audio and video interference degradation of signal. The greater the decibel reduction across a wider frequency range, the greater the clean protection.